Vlechten/Biezen

Wij werken met de beste kwaliteit biezen en vlechtband, zodat wij u kwaliteit kunnen garanderen.

Biezen
Biezen groeien in water. Deze worden extra aangeplant bij de “biezenboeren” in Nederland. Een keer per jaar worden de biezen gesneden. Deze zijn dan ongeveer twee meter lang. Ze worden 14 dagen buiten gedroogd en dan verkocht of opgeslagen in een grote houten schuur, waar de wind doorheen kan waaien.

Nadat wij deze biezen hebben ingekocht laten wij ze nog eens minimaal 2 jaar liggen om zo de kwaliteit te verhogen.
Na deze periode kunnen we met deze biezen aan de slag.
Voordat wij ze gaan gebruiken worden ze de avond van tevoren in een natte doek gedraaid, zodat ze de hele nacht vocht op kunnen nemen.
Dit is nodig om er de volgende dag goed mee te kunnen werken.
Nadat de biezenmat klaar is heeft het geen onderhoud meer nodig. Als je er iets op knoeit, kun je het zo verwijderen met lauw warm water; het geeft geen vlekken.
Deze biezenmat, zoals ze al vroeger zeiden, gaat een leven lang mee.

Vlechten
Het vlechten gebeurt nog geheel met de hand. Dit zijn bij het traditioneel vlechten (het honingraatpatroon) 6 verschillende lagen welke in elkaar gevlochten zijn. Wij gebruiken hiervoor hoogwaardige kwaliteit vlechtband, namelijk de huid van pitriet. Dit vlechtband is in verschillende breedtes verkrijgbaar en gaat zeer lang mee.

Voor het maken van een afspraak, nadere informatie of een offerte kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, wij staan graag voor u klaar.